top of page
DSC07218_edited.png

Kuronen sopii nyt entistä useamman huulille!

Valtavaksi ilmiöksi noussut Kuronen Red sai seuraa, kun Alkon tilausvalikoimaan saatiin Kuronen Riesling ja Kuronen Organic Red.

 

Kuronen Red

Kaikki alkoi Kuronen Redistä marraskuussa 2021! Viini nousi nopeasti suomalaisten suosikiksi ja valtavaksi some-ilmiöksi! Kuronen Red on täyteläinen, mehevän marjainen, syrah- ja pinotage-rypäleitä yhdistävä punaviini. Sen mausta löytyy muun muassa tummaa kirsikkaa, kypsää viikunaa, karhunvatukkaa ja viettelevää suklaata.

 

Kuronen Red on todellinen moniottelija. Viini tulee Etelä-Afrikasta, Coastal Regionin alueelta. Viini on vegaaninen ja vuosikertaa 2020.

Kuronen Red on sellaisenaan täydellinen kumppani esimerkiksi ribsien, liha- tai kasvisvartaiden, riistapatojen, karjalanpaistin, lasagnen sekä monenlaisten pastojen kanssa nautittavaksi.

 

#kuronenred

DSC07188.JPG

Kuronen Riesling

Hyvin pian Redille alettiin kyselemään vaaleaa kaveria. Suurena Rieslingin ystävänä suuntasin katseeni Saksaan.

Kysyin seuraajiltani maistuisiko heille paremmin, kuiva vai puolikuiva ja yli 70% valitsi puolikuivan. Tähän toiveeseen valikoitui aivan ihana, suositulta Rheinhessenin alueelta tuleva viini.

Kuronen Riesling on pirteä, puolikuiva, keskihapokas, hunajameloninen, trooppisen hedelmäinen ja sitruksinen valkoviini.

 

Kuronen Riesling on täydellinen valinta seurusteluun ja ruokapöytään. Parhaimmillaan se on mm. kalaruokien, sushin, raikkaiden salaattien, täyteläisten kasvisruokien ja kermaisten pasta-annosten kanssa nautittuna!

Valkoviinit ovat parhaimmillaan viileinä, noin 10–12-asteisina. Huoneenlämpöinen pullo viilenee sopivaan lämpötilaan jääkaapissa parissa tunnissa.

 

#kuronenriesling

DSC07154.JPG

Kuronen Organic Red


Kuronen Redistä moni on kaivannut myös pienempää vaihtoehtoa.

Huutoon vastaa Kuronen Organic Red! Kuronen Organic Red eli ”Pikku-Kuronen” on vegaaninen luomuviini, ekologisessa litran PET-pullossa.

 

Organic Red tulee isoveljensä Redin tavoin Etelä-Afrikasta ja on tyyliltään hyvin samankaltainen punaviini. Pikku-Kurosen rypäleinä ovat Syrah ja Tempranillo ja se on ryhdikäs, keskitanniininen, pippurinen, mausteinen, kirsikkainen ja mehevän hilloinen viini.

 

Kuronen Organic Red sopii erinomaisesti mm. pizzan, pastan ja tietysti grilliruokien, esimerkiksi ribsien pariksi. Hyvästä seurasta puhumattakaan!

 

#kuronenorganicred

Kuronen Red, 33,98 €/ 3 l, Alkon nro 447328
Kuronen Riesling 12,98 €/0,75, Alkon nro 952503
Kuronen Organic Red 13,99 €/1 l, Alkon nro 954004
Maahantuonti ja markkinointi: Hedon Oy

bottom of page